Top 20 Interview Questions for Service Desk Manager

If you're looking for Service Desk Manager Interview Questions for Experienced or Freshers, you are at right place. There are lot of opportunities from many reputed companies in the world. According to research, Service Desk Manager has a market share of about 11.0%... So, You still have opportunity to move ahead in your career in Service Desk Manager. Mindmajix offers Advanced Service Desk Manager Interview Questions 2019 that helps you in cracking your interview & acquire dream career as Database Developer.

If you want to enrich your career and become a professional in Service Desk Manager, then visit Mindmajix - a global online training platform: "Service Desk Manager Training" This course will help you to achieve excellence in this domain.

Q1) How important is customer service for you and Why?

Ans: Complete business processes depend on customer service, and if you are holding the post of help desk manager you are holding an important position to help the customer in order to provide the best experience.

Q2) What is the difference between the helpdesk and service desk?

Ans: A helpdesk employee makes sure that the customer’s problems are resolved as soon as possible while the service desk is the only place of interaction between customer and company, where all the information regarding the company’s service is delivered.

Q3) What is the importance of IT skills in Service desk service and how you can keep yourself updated with those skills?

Ans: Computer skills knowledge is a must these days, in order to process your works faster and they not only make your work easy but also save your time and energy. One can make use of online resources as well as e-books to update their knowledge about the latest trends.

Q4) How will you deal with any frustrated customer?

Ans: The most important thing for any Service desk manager is to  avoid such situations and conditions which can result in any type of conflicts. If things are managed properly conflicts will not arise, but if they do, you need to be patient enough to listen to the customer’s issues and then solve them through proper discussion.

Q5) What are the additional positives of an good Service desk person?

Ans: 

  1. Ability to listen to customers.
  2. Good presentation skills.
  3. To be patient and act maturely in a tense situation

Q6) Your Source of motivation for the Service desk assistant job?

Ans: I like to use my communication skills to interact with people and this job opportunity will provide me ample of scope to use that ability of mine to help customers and generate greater profits.

Q7) IF there is language barrier between you and a customer, what will you to communicate with that customer?

Subscribe to our youtube channel to get new updates..!

Ans: According to my personal view, language is never a barrier in communicating with someone. Anyhow if you cannot help out the customer then the best thing would be to make him understand with the sign language. In case of a call, we can make use of technology such as google translate or similar tools to communicate with customer.

Q8) Tell me about your worst experience so far as a Service desk Manager?

Ans: Give answer with an example of the situation and include situation with minimum conflicts.

Q9) Are you flexible with the weekend’s job?

Ans: You can explain them about your own terms regarding the working days.

Q10) How do you respond when you do not know the answer?

Ans: When you are unaware of the answer, try to tell the customer straightway that you don’t know the answer instead of making things up.  And ask them to wait until further assistance is provided by your superior’s.

Q11) What is the best thing you like about your job?

Ans: Customer satisfaction is of utmost importance to me and when i solve issues of any customer and they are happy with my assistance, that gives me satisfaction an happiness in my job.

Q12) How would you rate your problem solving skills?

Ans: This is a common question asked for Service desk jobs, so again it is a personal question, and you can rate yourself on the scale of 1 to 10.

[Related Article: Service Desk]

Q13) How you face the criticism in the job?

Ans: This question is mostly asked to check your level of patience and how you take things at the work place, whether you handle them  with maturity or not. You can give this answer by giving an example also.

Q14) How good are you at solving problem on phone?

Ans: Solving problem face to face is very different and sometimes difficult than handling them on phone. You can use an example to explain the interviewer more about your problem solving skills as well as it will give them a rough idea about your skills.

Q15) Are you ready to work with a team?

Ans: This question is usually asked to check whether candidate is capable of working with different people and in different circumstances.

candidate is capable of working

Q16) How you deal with a customer who is on the phone and refuses to calm down?

Ans: These kind of situations are very common in a service desk jobs. This question is mostly put to check your patience level and to check how you respond to stressful situations.

Q17) Tell me one thing that you don’t like about your job?

Ans: You can answer these questions according your experience, avoid using issues related to customers and try to give short but brief explanation.

Q18) How you can organize your work schedule?

Ans: I prioritize my work and will schedule my work and assignment accordingly.

Q19) If you fail to give caller the proper information, what will you do?

Ans: I will try to clear all the doubts and covey the information taking proper pauses, but if still the customer does not understand then I will repeat it, or else I will pass the call to my superiors.

Q20) Please tell me some of the task performed by you in your previous company?

Ans: Explain about the detailed work description in the previous company along with examples.

I hope this page helps you provide with all the important questions needed to crack the interview, if you like the post share it with your friends and keep visiting us.