If you're looking for Peoplesoft HRMS Functional Interview Questions for Experienced or Freshers, you are in the right place. There are a lot of opportunities from many reputed companies in the world. According to research, Peoplesoft HRMS Functional has a market share of about 9.9%. So, You still have the opportunity to move ahead in your career in Peoplesoft HRMS Functional Analytics. Mindmajix offers Advanced Peoplesoft HRMS Functional Interview Questions 2019 that helps you in cracking your interview & acquire a dream career as a Peoplesoft HRMS Functional Analyst.

Want to Learn PeopleSoft HRMS Functional Training? Enroll For Free Demo PeopleSoft HRMS Functional Training

PeopleSoft HRMS Functional Interview Questions and Answers - Table of Content

1.What are all the organizational relationships available while hiring an employee?

2.What are all the People Tools Security?

3.What are all the Access types for People with jobs security sets?

4.What are all the Access types for Template-Based Hire security sets?

5.What are all the organizational instance components?

6.What are all the main components for setting the hiring template?

7.What is Effective Sequence?

8.What is the purpose of the correct history mode?

9.What is an employment instance?

10.What is HCCPALL?

PeopleSoft HRMS Functional Interview Questions and Answers

Q1): What are all the components that will have data permission security control access?

Ans:

  • Departments
  • Employee, Contingent Worker, and POI with Jobs.
  • POI without jobs.
  • Recruiting Federal People with jobs.
  • Template-based hires.

Q2): What are all the organizational relationships available while hiring an employee?

Ans:

  • Contingent Worker
  • Employee
  • Person of Interest (POI)

Q3): List down the people part of the POI?

Ans:

  • COBRA Participants
  • Pension Payees
  • Global Payroll Payees
  • Stock non-HR Person
  • Stock board members
  • External Instructor
  • Payroll Employees
  • External Trainers

Q4): What are all the People Tools Security?

Ans:

  • Permission List
  • Roles
  • User Profiles

Q5): What are all the default programs you need to run after creating the user profile?

Ans:

  • Refresh SJT CLASS ALL
  • Refresh Trans. SJT tables
  • Refresh SJT OPR CLS

Q6): What are all the default Permission List used while creating the User ID?

Ans:

  • Navigator Homepage Permission List
  • Process Profile Permission List
  • Primary Permission List

Q7): What are all the methods for assigning Data Permission Access to Permission List?

Ans:

  • Tree-based data permission security
  • Role-based data permission security

Q8): What are all the Access types for Department security sets?

Ans:

  • Departments by Tree
  • Departments by non – tree
  • Departments by set id

Q9): What are all the Access types for People with jobs security sets?

Ans:

  • Job department tree
  • Job location
  • Jon business unit
  • Job Company
  • Job regulatory region
  • Job salary grade
  • Person organization
  • Department ID – nontree
  • Company – Pay group

Q10): What are all the Access types for People without jobs security sets?

Ans:

  • POI Business Unit
  • POI Location
  • POI Institution
  • Person of Interest

Q11): What are all the Access types for Recruiting Job-Opening security sets?

Ans:

  • RS Company
  • RS Business Unit
  • RS Department ID
  • RS Location
  • Recruiting Team

Q12): What are all the Access types for Template-Based Hire security sets?

Subscribe to our youtube channel to get new updates..!

Ans:

  • Template ID
  • Template Category
  • Person Organisation
  • Country

Q13): What is the default tree name that needs to give while creating the new tree?

Ans: Dept_Security followed by any name as per your requirement.

Q14): What would be the default effective date for creating the new tree?

Ans: 1/1/1900 or 1/1/1901

Q15): What are all the tree manager definitions?

Ans:

  • Level
  • Node
  • Parent
  • Sibling
  • Child

Q16): What are all the various types of SJT?

Ans:

  • SJT_CLASS
  • SJT_CLASS_ALL
  • SJT_PERSON
  • SJT_DEPARTMENT

Q17): What are all the organizational instance components?

Ans:

  • Add Employment Instance (Job_Data_Emp)
  • Add Contingent Worker Instance (Job_Data_CWR)
  • Add Person of Interest Job (Jon_Data_POI)

Q18): What are all the job instances used for POIs

Ans:

  • COBRA qualified beneficiaries
  • Stock employees not administered in Human Resources
  • Global Payroll Employees
  • Pension Payees
  • Stock board members

Q19): What are all the purposes of the Job Earnings Distribution Information Page?

Ans: We can distribute the worker’s compensation on the basis of the following:

  • Department
  • Job Code
  • Earnings Code
  • Business Unit
  • Shift
  • Position Number
  • General Ledger Pay type

Q20): What are all the job level defaults?

Ans:

  • Work
  • Job Information
  • Job Labor
  • Payroll
  • Salary Plan
  • Compensation
  • Employment Information
  • Benefit Program Participation
  • Earnings Distribution

Q21): What are all the main components for setting the hiring template?

Ans:

  • Template Record/Field
  • Template Section
  • Template Category Table
  • Template Creation

Q22): What are all the statuses used to define templates?

Ans:

  • Test (Default Value)
  • Active
  • Inactive

Q23): What are all the statuses available on the template hire status page?

Ans:

  • Pending Hires
  • Cancelled Hires
  • Processed Hires

Q24): What are the methods available to update worker’s compensation packages?

Ans:

  • Seniority Pay increases
  • Grade Advance increases
  • Automated step increases
  • Step increases using review bands
  • Amount increases
  • Percentage increases

Q25): What are all the components available under Setup HRMS?

Ans:

  • Install
  • Security
  • Upgrade
  • Foundation Tables
  • Common Definitions
  • Product-Related
  • System Administration

Q26): What is an Effective Date?

Ans: Information Component /Record linked to the data EFFDT. Information changes based on the EFFDT.

Q27): What is Effective Sequence?

Ans: Identifier to find the order of multiple transactions occurring on the same EFFDT.

Q28): What is the effective sequence’s default number?

Ans: 0

Q29): What’s the difference between a position number and a job code?

Ans: Position number is the unique identification number driven by business unit, department, location, job code, and other parameters

Q30): What is the purpose of the update/display mode?

Ans: To add the new information current and future as well view the current data.

Q31): What is the purpose of the correct history mode?

Ans: To correct the past and current information based on the EFFDT.

Q32): What is the purpose of include history mode?

Ans: To view the past information based on the EFFDT.

Q33): What is the Employee Record Number?

Ans: Number to identify an employee’s different organizational relationships.

Q34): What are all the mandatory fields that need to key in while adding a person to the system?

Ans:

1) Name
2) Organizational relationship
National ID, Address, Birthdate give us a warning message.

Q35): What is an employment instance?

Ans:

Employee relationship with the organization. Where employees can have multiple relationships (instances) with the organization.

Q36): What is the difference between Set Id and a Business Unit?

Ans: Where a Business Unit organizes your company or your organization, SetIDs help you organize your data within the system. The HRMS system uses tables (Control Tables or Prompt Tables) that use a high-level key that enables you to identify and retrieve data from the system. A secondary high-level key referred to as a SetID, has also been added on various tables. SetIDs are simply the labels used to identify a table set. Business Unit and SetID functionality in PeopleSoft also provides you with a higher business level for reporting purposes and other business data roll-up.

Q37): What is HCCPALL?

Ans: Delivered primary permission list with access to all the components and pages

Q38): What is HCDPALL?

Ans: Delivered row-level security permission list with full access.

Explore PeopleSoft HRMS Functional Sample Resumes! Download & Edit, Get Noticed by Top Employers! Download Now!