Blog

Miscellaneous Solved Problems - LabVIEW

  • (4.0)
  • | 2886 Ratings

Miscellaneous Solved Problems

1.Check controls and indicators:
Numeric Control and Indicator

  • Boolean Control and Indicator
  • String Control and Indicator
  • Dial connected to Gauge and Meter
  • Thermometer to Numeric Indicator
  • Tank to Numeric Indicator
  • Vertical Slide Control to Horizontal Slide Control

Solution:The front panel with controls and indicators and the respective block diagrams are shown in Figures P2.1(a) and P2.1(b).


types of controls

2.Add, multiply, subtract and divide two numeric inputs.
Solution: The front panel has controls A and B and four indicators as shown in Figure P2.2(a). The block diagram has the respective terminals and functions as shown in Figure P2.2(b).

Enhance your IT skills and proficiency by taking up the LabVIEW Training.


front panel

3.Add and multiply more than two numeric inputs.
Solution: The front panel has three numeric inputs while the block diagram contains compound arithmetic functions as shown in Figures P2.3(a) and P2.3(b).


block diagram

4.Divide two numbers and find the remainder and quotient.
Solution: The front panel and block diagram for finding the remainder and quotient are shown in Figures P2.4(a) and P2.4(b).

Frequently Asked LabVIEW Interview Questions & Answers


remainder and quotient

5.Compute the expressions Y = (A*B*C) + (D*E) and Y = mx + c.
Solution: The front panel and block diagram for solving two equations are shown in
Figures P2.5(a) and P2.5(b).


two equations


6.Compute the equations (X1+2)*log(X1) using functions, Expression node and Express Formula for the given inputs X1.
Solution: The front panel and block diagram for solving an equation using three different ways are shown in Figures P2.6(a) and P2.6(b).

Check Out LabVIEW Tutorials


lock diagram for solving an equation

7.Convert Celsius to Fahrenheit.
Solution The front panel and block diagram for solving the equation F = (1.8C + 32) are shown in Figures P2.7(a) and P2.7(b).


Convert Celsius to Fahrenheit

8.Find whether the given number is odd or even.
Solution: Click continuous run and increment the number to see the even and odd LED glow alternatively. The front panel and block diagram are shown in Figures P2.8(a) and P2.8(b).


Find whether the given number is odd or even

9.Convert radians to degrees and degrees to radians.
Solution: The front panel and block diagram are shown in Figures P2.9(a) and P2.9(b) where Degrees = Radians (180/p).


degrees to radians

10.Find trigonometric values for the given angle. In LabVIEW computation of trigonometric values such as sine, cosine and tangent takes the input in radians. Hence, angles in degrees are to be converted to radians before calculation.
Solution: The angle is provided as control and the corresponding radians, sin, cos and tan values are displayed. The front panel and block diagram are shown in Figures P2.10(a) and P2.10(b).


trigonometric values

11.Perform various Boolean Operations (AND, OR, NAND, NOR, XOR).
Solution: The front panel and block diagram are shown in Figures P2.11(a) and P2.11(b) and the truth table for Boolean operations can be checked.


logic gates

12.Convert a binary number to a decimal number.
Solution: The front panel and block diagram are shown in Figures P2.12(a) and P2.12(b) to convert a binary to a digital number.


 binary to decimal

13.Split an input string into two outputs with reference to a separating character. Find the length of the input string and reverse the string.
Solution: Any input string can be provided. In this problem “LABVIEW BASICS” is given and the front panel and block diagram are shown in Figures P2.13(a) and P2.13(b).


string function

14.Add two binary bits and find the sum and carry (half adder).
Solution: The front panel and block diagram are shown in Figures P2.14(a) and P2.14(b) and the half adder can be checked.


 adders


Explore LabVIEW Sample Resumes! Download & Edit, Get Noticed by Top Employers!Download Now!

Subscribe For Free Demo

Free Demo for Corporate & Online Trainings.

Ravindra Savaram
About The Author

Ravindra Savaram is a Content Lead at Mindmajix.com. His passion lies in writing articles on the most popular IT platforms including Machine learning, DevOps, Data Science, Artificial Intelligence, RPA, Deep Learning, and so on. You can stay up to date on all these technologies by following him on LinkedIn and Twitter.


DMCA.com Protection Status

Close
Close