Home  >  Blog  >   General  > 

Facets Interview Questions

Rating: 4.5
  
 
116
  1. Share:
General Articles

Facets is a visualization tool for finding models in datasets. It’s an open-source application that can train datasets using machine learning algorithms. This blog will walk you through the most common Facets interview questions asked by the recruiters. At MindMajix, we provide high-quality information to assist you to get on the Facets interview shortlist and land your ideal job. For your reference, we've divided the interview questions into the following sections based on the applicant's skill set.

 Categories Of Facets Interview Questions
  1. Facets interview questions for Freshers
  2. Facets interview questions for Experience
  3. Facets Testing Interview Questions

Facets interview questions for Freshers

Below are the  Facets interview questions for freshers, which help you face the interview without fear.

Q1.Explain about Facets.

Ans: Cognizant created the Facets tool in 1993 as the critical administrative processing system. It can handle medical and hospital transactions and claims from facilities. Billing, claims processing, care management, and network management workflow are all aided by it. For more than 80 health plans, it presently processes millions of transactions per week. Consumers, claims, care, and revenue management are all integrated into a single platform.

Q2. List the modules of Facets.

Ans: There are numerous modules available with the Facets tool—subscribers/members, providers, medical, billing, NetworX, and others.

Q3. What are the advantages of Facets?

Ans: Here are a few of the Facets tool's benefits.

  • It increases the level of stability.
  • It has improved its resistance to disruptions.
  • The Facets tool's performance is pretty consistent.
  • It generates and consumes enormous amounts of information.
  • It has real-time processing capabilities.
  • It has security built-in at every point of the life cycle.

Q4. Where can we use Facets?

Ans: The Facets tool is commonly used in the places listed below.

  • Enrollment - When a new member must be enrolled, ID card requests are made, demographic information is updated, and so on.
  • Customer Service - Manages real-time customer service activities.
  • Billing - It can generate a detailed billing summary, billing requests, and payments, among other things.
  • Interoperability - Provides a unified perspective of customer expectations and access to them.
  • Claim Processing - Assists with claim submission and processing in real-time.
  • Customer Transparency - It can be utilized when eligibility, benefits, and cost projections require transparency.

Q5. How do Facets achieve real-time processing?

Ans: The event-driven 'Facets Data Publishing' architecture makes use of a data streaming platform. Data created by claimants, providers, and subscribers can be published in real-time by the system. Clients can use batch or real-time procedures to publish or consume data.

Want to become Certified in Facets? Visit here to Facets Training

Q6. What are Facets used?

Ans: Facets can offer unique, relevant options to your search results pages or category listings so that your users can see where they've ended up in your catalog when they search for a product or browse categories.

MindMajix YouTube Channel

Q7. Facets tool is built upon what technologies?

Ans: The Facets modules are based on the 'ARCSS' stack, which produces highly responsive single-page applications.

Q8. How can you save a claim?

Ans: Using the F4 button in the Facets tool, we can save a claim.

Q9. How can you pend a claim?

Ans: With the F5 button, we can submit a claim in the Facets tool.

Q10. Why do we need to pend a claim?

Ans: When a claim does not pay as expected, we can put it on hold.

Related Blog: Types Of Facts In Data Warehouse

Q11. How can you adjudicate a claim?

Ans: In the Facets tool, the F3 button is used to adjudicate a claim.

Q12. What are the stylistic properties?

Ans: It is an optional property that governs the elements of Facet Dive that have stylistic aspects.

Q13. Give the differences between medical claims and hospital claims?

Ans: Individual providers or clinics can submit medical claims, often known as professional claims. It refers to a person's hospital treatment—the claims submitted by hospitals referred to hospital claims or facility claims.

Q14. What are the fields in a claims screen?

Ans: The fields on the claims screen are as follows.

  • Provider id
  • Subscriber id
  • Date of service
  • Diagnosis code
  • Procedure code
  • Revenue code
  • Unit price
  • Number of units

Q15. What is the difference between revenue code and procedure code?

Ans:

  • Only hospital claims can use a revenue code. The revenue codes determine how much the revenue codes cost.
  • Only medical claims can use procedure codes. The procedure codes are used to price medical claims.

Q16. What is a Facet quality engineer?

Ans: A Quality Engineer must have excellent communication skills to persuade, assist, and support teams in their quality enablement journey. Work with the product, software, and operations teams daily to foster a quality attitude and continuous improvement in product development.

Related Blog: Fact Table Loading

Q17. How do Facets work?

Ans: Facets Workflow is an automated system that improves essential business processes and automates manual operations by streamlining the delivery of work to users. Facets can help you save time and money by reducing errors and paperwork, increasing efficiency, and improving customer satisfaction.

Q18. What companies use Facets?

Ans: The majority of companies who use Trizetto Facets are in the Computer Software industry and are based in the United States. Businesses most commonly employ Trizetto Facets with 50-200 people and a revenue of more than $1 billion. Our usage data for Trizetto Facets dates back six years and two months.

The following companies will use Trizetto Facets:

  • Davita Inc
  • Lorven Technologies 

Facets interview questions for Experience

Below are the Interview questions of Facets for experienced professionals.

Q19. What is a facet in Drupal?

Ans: The Facet module makes it simple to construct and administer faceted search experiences for websites. Besides the built-in UI components, themes and module developers can create their widgets, which can then be contributed to Drupal.org. Facets are compatible with Drupal Core Search and Search API, meaning code and configuration can be reused with Drupal's most popular search solutions.

Q20. Name the Important fields to process a claim.

Ans: The following are the key fields that must fill out to process a claim.

  • Date of submission
  • Date of service
  • Subscriber number
  • Provider number
  • Amount
  • Number of units

Q21. What do you know about Medicare and Medical programs?

Ans: Medicare is a government-run healthcare program for anyone over the age of 65. Trust funds cover their medical expenses. Medicaid is a federally funded assistance program administered by state and local governments. It helps persons of all ages who are poor or have a low income.

Q22. By what technologies can customers benefit from the Facets solution?

Ans: Clients with modern tools and capabilities can use the Facets tool.

  • Cloud-Facets' native development environment in the cloud. It can scale thanks to the cloud's scalability.
  • Containers - Container technologies use to make facets lighter. It reduces development time and costs.
  • Artificial intelligence and machine learning (AI and ML) are used in the Facets system to give insights automatically.

Q23. What is the data limit and loading speed while using Facets?

Ans: Facets Dive can handle data up to 10,000 records, and there is no limit to how quickly huge memory data files may be loaded; however, the user must have the patience to wait for the file to open.

Q24. Which attribute is used to position the items in grid cells?

Ans: The interactive "position mode" feature is utilized with stacked and scatter options to position items within a grid cell.

Q25. Which attribute is used to generate the data-specific color palette?

Ans: The data-specific color palette is generated using the "palette choice" feature, with four values: standard, warm, calm, and assist.

Q26. Can you display high-resolution images?

Ans: The size of the sprite atlas you produce and read into Facets Dive determines this. Depending on the capacity and browser capabilities of the PC, you may only be able to view a limited number of high-resolution photographs.

Q27. What is Facets Atlasmaker?

Ans: Facets Atlasmaker is a command-line tool and library for making sprite atlases.

Q28. What are the functionalities of Atlasmaker?

Ans: Atlasmaker's features are as follows:

  • To read picture files from a URL and a local file as input.
  • Using the default image file when Atlas’s conversion or retrieval of images fails.
  • Conversion and resizing of images.
  • Image fetching and modification can be done in parallel.

Q29. What are the things that an overview tool displays after uploading the data?

Ans: The following four items are displayed in the overview tool:

  • Statics of data- Data statistics include the Min, Max, Median, and Standard Deviation statistics.
  • Missing values- The number of rows with no data is the number of missing values.
  • Zero values- What fraction of the information is made up of zero values?
  • Train/test split - A graph that shows how the dataset is divided into training and testing data.

Facets Testing Interview Questions

Below listed are the generally asked Facets Interview questions with answers.

Q30. What are the four Facet Dive controls?

Ans: The four Dive controls are as follows:

  • Faceting Controls  - which arranges the records in a grid manner.
  • Positioning Controls - stacks the objects in each cell grid to place them in a scatter plot.
  • Color controls- allows you to choose a specific color for each item.
  • Display controls - will enable you to decide which dive should render at each location.

Q31. Name any four interactive properties in Facet Dive.

  • Vertical Facet - The name of the data field that will be vertically faceted.
  • Vertical bucket- The number of buckets to employ is called a vertical bucket when faceting vertically.
  • HorizontalFacet - The name of the horizontally face table data area.
  • Horizontal bucket - When faceting horizontally, it will list the number of buckets to use.

Q32. How can you position the items along the axis with Facet interactions?

Ans: The two properties are "vertical position" and "horizontal position."

  • Vertical position:  The term "vertical position" refers to how items get placed along the vertical axis.
  • Horizontal position - The horizontal axis is used to position the elements.

Q33. What is a Seaborn FacetGrid?

Ans: The Seaborn is a fictional character. FacetGrid is a class that aids in the visualization of a single variable's distribution and the relationship between many variables. The data frame is used as input for the FacetGrid object, which names the values of the row, column, and color dimensions.

Q34. Name the parameters of the Seaborn FacetGrid map method.

Ans: The parameters are as follows:

  • func - A charting function that accepts arguments and data.
  • args - The names of the columns in self, data that indicates the variable to the plot.
  • kwargs- Keyword arguments supplied to the plotting function are known as kwargs.

Q35.  What are Facets in Health Care systems?

Ans: Facets were designed primarily for healthcare systems to provide advanced care management features. The Facets platform automates data points in training healthcare datasets to create improved outcomes through visualizations.

Q36. What are the Trizetto Facets?

Ans: The number of features that aid in controlling an application group's business activities is Trizetto Facets. The business rules that process client/server systems should get included in the Trizetto Facets.

Q37. Explain about Facets insights?

Ans: Machine learning models underpin the Facets insights feature. It's used to figure out how likely a member is to leave the plan. It can also suggest a solution to the customer support agent dealing with that member.

Q38. What are Facet optimization software products?

Ans: The following optimization methods are available to IT teams to fine-tune the aspects tool to an environment, i.e., configure according to customer demands.

  • Claim test pro
  • Configuration migration utility for Facets
  • Facets enrollment toolkit
  • Security management tool for Facets
  • Supplemental mapping management tool for
  • Facets
  • Test data generator

Q39. Can facets integrate with other systems?

Ans: Using REST-based APIs, the Facets tool may easily interface with other systems. RESTful interfaces are used to expose data and functionality.

Q40. What is facets extension?

Ans: Facet makes it possible for teams to roll out features without involving engineering resources. The facet addon separates feature management from developer resources, allowing your team to control the product delivery process completely.

Conclusion

Now we are at the end of our blog. We hope that the above questions will guide you to land your dream job. Go through all these questions until you are clear with your answer for your interview.

 

Join our newsletter
inbox

Stay updated with our newsletter, packed with Tutorials, Interview Questions, How-to's, Tips & Tricks, Latest Trends & Updates, and more ➤ Straight to your inbox!

Course Schedule
NameDates
Facets TrainingNov 12 to Nov 27
Facets TrainingNov 15 to Nov 30
Facets TrainingNov 19 to Dec 04
Facets TrainingNov 22 to Dec 07
Last updated: 10 November 2022
About Author
Viswanath V S

Viswanath is a passionate content writer of Mindmajix. He has expertise in Trending Domains like Data Science, Artificial Intelligence, Machine Learning, Blockchain, etc. His articles help the learners to get insights about the Domain. You can reach him on Linkedin

Recommended Courses

1 /14